Halmai Katalin

Hangszín a személyiség tükrében

Halmai Katalin énekművész nyitotta a nyári szünet után újra elindult Kecske utcai előadás-sorozatot. Szeptember 20-án a személyiség és a hangszín közötti összefüggésről beszélt, a háznagyi teendőket Dubrovay László, a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas zeneszerző látta el.
2017年9月20日

„Férfiasan visszafogott pátosz"

Monográfia Péterfy Lászlóról

A Kecske utcai esték újabb állomásaként annak a monográfiának a bemutatójára került sor szeptember 24-én, amelyet Banner Zoltán művészettörténész írt Péterfy László festő-szobrászról. A rendezvényen részt vett a szerző, "modellje", Péterfy László és Szemadám György, valamint jelen volt Fekete György, az MMA elnöke is.

2014年9月26日

Egy órányi objektív és szubjektív idő

Az erdélyi gyökerekkel rendelkező Szilágyi Varga Zoltán rajzfilmművész alkotásait nézhették meg a Kecske utcai fórum résztvevői. A háznagy ezúttal Szemadám György volt.

2014年5月27日

Huszti Péter köszöntése a Kecske utcában

„Amiben hiszel, az van."

A Szerda Esték a Kecske utcában című állandó előadás- és találkozássorozat keretében 2014. május 14-én Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját köszöntöttük hetvenedik születésnapja alkalmából. A háznagyi teendőket ezúttal Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője látta el.

2014年5月20日

Emlékezés Litkei József festőművészre

Születésének 90. évfordulóján Litkei Józsefre, a festőművészre és tanárra emlékeztek a Kecske utcában. Ez alkalommal tanítványa, Schrammel Imre töltötte be a háznagyi tisztséget.

2014年5月14日

Szőnyi Erzsébet születésnapi köszöntése

A Kecske utcában 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző-zenepedagógust. A háznagyi teendőket Eősze László látta el. Az ünnepség során Neuberner Lóránt énekművész Szőnyi Erzsébet által megzenésített Sík Sándor és Tóth Árpád verseket adott elő. Zongorán Nagy Márta kísérte.

2014年5月5日
第一页面 末页