A Magyar Művészeti Akadémia pályázati felhívást tett közzé 2018–2021. évekre szóló művészeti ösztöndíj elnyerésére

A Magyar Művészeti Akadémia átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg, amelynek részeként a Kormány együttműködésével új alapokra helyezi ösztöndíjprogramját is. Ennek értelmében az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból 2018 szeptemberétől évente 100 új ösztöndíj kiadására kerülhet sor fiatal és középgenerációs művészek számára bruttó 200 ezer forint/hó/fő összegben, három év időtartamra, legfeljebb évi 300 fős létszámkeretig.

Már több mint 1100-an kapnak művészjáradékot

Megkezdődött a művészjáradék folyósítása, az első hónaptól, márciustól 1122 fő részesül a juttatásban.

MMA–TIT együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) 2018. március 9-én az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. A TIT részéről dr. Hámori József elnök és Piróth Eszter igazgató, az MMA részéről Vashegyi György elnök és dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár látta el kézjegyével a keretmegállapodást rögzítő dokumentumot.

OS – A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának közleménye

A művészjáradék igényléséről és eddigi statisztikai adatairól

OS – A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának közleménye

Művészjáradékban részesülhetnek a meghatározott művészi díjjal rendelkező, 65 év feletti, állandó állami juttatást nem élvező művészek.

Látogatói csúccsal zárt a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet c. tárlat a Műcsarnokban

A Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításnak minden eddigi szalonnál nagyobb volt a látogatottsága, az augusztus 13-án, vasárnap zárt tárlatot összesen 27 307-en tekintették meg.

Együtműködési megállapodás a Magyar Művészeti Akadémia és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia között

2017. március 22-én 11 órakor került sor a Pesti Vigadóban Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU) közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására.

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „EVEZŐSPÁLYA CÉLTORNYA 2016" című építészeti pályázat díjazottai

2017. február 22-én nyilvánosan kihirdették az „EVEZŐSPÁLYA CÉLTORNYA 2016" című, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata által a 40 évnél fiatalabb építészek számára kiírt pályázat eredményét a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) székházában. (Budapest 1088, Ötpacsirta utca 2.)