OS – A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának közleménye

A művészjáradék igényléséről és eddigi statisztikai adatairól

OS – A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának közleménye

Művészjáradékban részesülhetnek a meghatározott művészi díjjal rendelkező, 65 év feletti, állandó állami juttatást nem élvező művészek.

Látogatói csúccsal zárt a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet c. tárlat a Műcsarnokban

A Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításnak minden eddigi szalonnál nagyobb volt a látogatottsága, az augusztus 13-án, vasárnap zárt tárlatot összesen 27 307-en tekintették meg.

Együtműködési megállapodás a Magyar Művészeti Akadémia és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia között

2017. március 22-én 11 órakor került sor a Pesti Vigadóban Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU) közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására.

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „EVEZŐSPÁLYA CÉLTORNYA 2016" című építészeti pályázat díjazottai

2017. február 22-én nyilvánosan kihirdették az „EVEZŐSPÁLYA CÉLTORNYA 2016" című, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata által a 40 évnél fiatalabb építészek számára kiírt pályázat eredményét a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) székházában. (Budapest 1088, Ötpacsirta utca 2.)

A Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Közhasznú Kft. között létrejövő együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Közhasznú Kft. (MANK).

Oktatási díjakat adott át az MMA

A Magyar Művészeti Akadémia átadta 2016. évi oktatási díjait. Öt kategóriában első ízben ismerte el a köztestület a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, képzők, közösségek, intézmények munkáját.

Közel 190 millió forint pályázati forrásról döntött a Magyar Művészeti Akadémia művészeti programok és társaságok működésének támogatására

A megítélt támogatások összege közel 190 millió forint, amelyből mintegy kétszáz pályázó részesül. A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2016-ban 92 millió forint összegben támogat 69 országos szervezetet, és több mint 96 millió forint támogatást oszt ki művészeti-művelődési projektek támogatására.