2018. május 25–27. – Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

2018. május 25. és 27. között ismét Nemzetközi Természetfilm Fesztivált rendeznek Gödöllőn. A Fesztivál keretein belül 2018-ban a szervezők két filmszemlét tartanak: a Nemzetközi Filmszemlére többek között természeti értékeinket bemutató televíziós produkciókkal, rövidfilmekkel, dokumentumfilmekkel lehetett nevezni, a Kárpát-medencei Filmszemlére pedig olyan alkotásokat vártak, amelyek a Kárpát-medencének, mint Európa egyik különleges klimatikus és geológiai helyének értékeit és kulturális örökségét dolgozzák fel. A Magyar Művészeti Akadémia szakmai együttműködő partnerként járul hozzá a 2018. évi Nemzetközi Természetfilm Fesztivál megvalósításához.

Az MMA a Fesztivál pénteki Diáknapjának megszervezését, edukációs programok lebonyolítását segíti elő. Közel 20 000 diák vesz részt a filmvetítéseken, fotókiállításon és kísérőprogramokon.
A szervezők célja a természetfilmes, dokumentumfilmes hagyományok ápolása, a mai tehetséges alkotók műveinek bemutatása és népszerűsítése a fiatal generáció körében.

A fesztivál minden programja ingyenes.
További információ: www.godollofilmfest.com
// ]]>