2018. április 7. – május 15. – Munkák, alkotótársak, tanítványok | Salamin Ferenc kiállítása Erhardt Gábor, Salamin Miklós, Tusnády Zsolt, Varga Csaba, valamint vándoriskolások

Salamin Ferenc eddigi életművének bemutatása a Vigadó Galériában (1051 Budapest, Vigadó tér 2.) a megépült épületek, tervek megjelenítésén túl az alkotótársak, valamint a tanítványok munkáinak, a közös tevékenységnek az előtérbe helyezésével történik. A kiállító életműve egységes, alkotói korszakai szervesen épülnek egymásra. Az indulást mestere, Makovecz Imre egyedisége határozta meg, az építés jóval több volt önmagánál, kifejezte a világnézetet, a közösség erejét, a hely szellemét, a Kárpát-medencei gondolatot.
A későbbi munkák a helyi identitás megőrzését és folytatásának fontosságát mutatják. A Tokaj-hegyaljai karakter kutatása, és értő, indirekt, mondhatni művészi prezentálása adja épületeinek fő gondolatát. Napjainkra Salamin Ferenc építészete egy olyan csendes, méltóságteljes építészetté nemesült, amely figyel a genius locira, de játékosságával mégis mindig frissnek hat. Munkássága alkalmas a „magas építészet" és az általános közízlés között tapasztalható szakadék áthidalására.

VIGADÓ GALÉRIA, alagsori kiállítóterem

Nézze meg a kiállítást április 12-én az építész és alkotó, Salamin Ferenc tárlatvezetésén! A tárlatvezetésen a kiállításra váltott jeggyel, továbbá előzetes, online regisztrációval lehet részt venni, melyet itt lehet megtenni.
// ]]>