Díjátadások a Makovecz Szalonban


A július 4-én tartott évadzáró találkozó alkalmával átadták a Patronus Arts Díjakat.
Szemadám György elmondta, hogy a díjat magánember, Császár Miklós és felesége, Koczó Júlia hozta létre, és most adják át hatodik alkalommal.
4 juli 2018

Nemzeti ünnepünkön kitüntetett művészeink köszöntése

Március 21-én a Magyar Művészeti Akadémia Kecske utcai klubjában a március 13-án és 15-én kitüntetett akadémikusok köszöntésére került sor.

21 maart 2018

A rekonstrukció művészete

A rekonstrukció művészete címmel Somogyi Győző tartott vetítettképes előadást március 14-én. 

14 maart 2018

Film és könyv Hauser Beátáról

Hauser Beáta textil- és gobelinművész estjére került sor március 7-én a Kecske utcában. Az egybegyűltek megismerkedhettek a róla szóló monográfiával, amely az EX-BB Könyvkiadónál jelent meg magyar és angol nyelven az MMA támogatásával, és amelyet Bárd Johanna tervező-grafikus, a kötet szerkesztője mutatott be. 

7 maart 2018

Kóka Rozália estje

Február 28-án Kóka Rozália, a Népművészet Mestere lépett föl az MMA Kecske utcai klubjában, és az 575 évvel ezelőtt Kolozsváron született Mátyás király életéről tartott előadást, valamint róla szóló meséket adott elő a maga ízes stílusában a saját
gyűjtéséből.

28 februari 2018

Borbély László novelláskötetének bemutatója-Finita la commedia

Borbély László író, hírlapíró legutóbbi novelláskötetének bemutatójára került sor február 21-én a Kecske utcában. A kötet címe Finita la commedia, és a 2017-es Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Hét Krajcár Kiadónál. Borbély László első novellái 2002-ben láttak napvilágot irodalmi folyóiratokban, Az antikvárius című elbeszélésével pedig ugyanebben az évben nemzetközi nagydíjat nyert az Európai Tárca – Visegrádi Tárca pályázaton, amelyet a Cseh Írószövetség hirdetett meg. Ezután több önálló szépirodalmi kötete jelent meg, köztük a Büntetlenek című regénye, amely az iskolai erőszakról szól. Több portrékötete is napvilágot látott, így például Dózsa László színművészről Bohóc vérben és vasban címmel vagy Koncz Gábor színművészről Kaszkadőr nélkül címmel. Az esten Borbély László szépirodalmi műveit Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára méltatta.

21 februari 2018
Eerste Laatste