Ünnepi Könyvhét – immár az MMA Kiadóval

2018. június 7–11. között 89. alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, a kortárs magyar irodalom és a könyvkiadás legnagyobb szabadtéri ünnepét. A hagyományos központi helyszínen, a budapesti Vörösmarty téren a Magyar Művészeti Akadémia kiadócége először állít önálló pavilont, ahol az MMA és a Kiadó szinte összes eddigi kiadványát megtalálják majd az érdeklődők. Az MMA Kiadó standjánál mások mellett Balla András fotográfus; Benkő Imre fotográfus; Grendel Lajos író; Gulyás Gyula filmrendező; Gulyás János filmrendező; Kósa Ferenc filmrendező; Nagy Gábor író, költő, az MMA tagjai is dedikálnak.
2018. május 31.
2018. június 7-én (csütörtök) az MMA Titkárságán a félfogadás szünetel. Szíves megértésüket köszönjük!

Pályázatok


Pályázati eredmények:

Közérdekű adatok

Hírlevél

Elhunyt Ittzés Mihály

Hetvenkilenc éves korában június 12-én hajnalban elhunyt dr. Ittzés Mihály zenepedagógus, karvezető, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Számára a fő cél és feladat a magyar zenekultúra szolgálata volt, s ebben az útmutató mestere Kodály Zoltán. Azt vallotta, hogy a közösség szolgálatának talán az egyik legtermészetesebb formája a tanítás, a megszerzett javak továbbadása; tanítás akár iskolai keretben, akár azon kívül, akár szóban, akár írásban. A Magyar Művészeti Akadémia Ittzés Mihályt saját halottjának tekinti.

2018. június 12.

Téralakítás szabad kézzel

Belsőépítészek rajzkiállítása

2018. június 2-tól látogatható Téralakítás szabad kézzel címmel a Magyar Belsőépítész Egyesület kiállítása a Pesti Vigadóban. A tárlat a magyar belsőépítészet értékeit hozza felszínre; célja, hogy az ismert magyar belsőépítészek által készített rajzokon keresztül megmutassa munkájuk szerepét és jelentőségét az ember által használt tér formálásában. A kiállításhoz tárlatvezetési programok, rajzverseny és támogatói bemutató is kapcsolódik. A tárlat a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósult meg.

2018. június 8.

Elkészült az Arany János jeles műveit tartalmazó online hangoskönyv

Elkészült az Arany János 131 versét és 70 levelét tartalmazó online hangoskönyv – mondta el dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára a Hallgatni Aranyt! kezdeményezés projektzáró sajtótájékoztatóján a Margitszigeten. A hallgatniaranyt.hu portált népszerűsítő országjárás, melyen a közreműködő színművészek Arany János életművét rendhagyó irodalomórákon ismertetik meg a középiskolásokkal, ezen a héten befejeződik. Az MMA projektjének köszönhetően egy-egy helyszínen 50-120 diák kapott maradandó irodalmi élményt, az interaktív foglalkozásba maguk is bekapcsolódhattak.

2018. június 6.

Több mint szomszéd – ötödször

Az idei, immár ötödszörre megrendezett Több mint szomszéd magyar kulturális hét június 4-e és június 10-e között várja a kultúra iránt érdeklődőket Pozsonyban könnyűzenei, komolyzenei és népzenei koncertekkel, táncbemutatókkal, kiállításokkal és gasztronómiai fesztivállal. Az eseménynek, ami minden évben a legfontosabb pozsonyi magyar megjelenés, idén is partnere a Magyar Művészeti Akadémia. A fellépők között szerepel többek között Illényi Katica hegedűművész és Balázs János zongoraművész, mindketten az MMA köztestületi tagjai.

2018. június 4.
Utolsó
// ]]>