Berecz Mihály, a Pastorale 2016. áprilisi programjának fellépője

Pastorale – új sorozat a Pesti Vigadó dísztermében

A Magyar Művészeti Akadémia és a Zuglói Filharmónia bemutatta a Pastorale-sorozat 2016-os évadát

A Magyar Művészeti Akadémia megbízásából 2016 februárjától a Pesti Vigadó ad otthont a Pastorale-sorozatnak, havonta egy-egy hétvégén. Az összművészeti előadássorozat valamennyi korosztálynak szól, de elsősorban a gyermekes családokat invitálja a muzsika és a tánc világába.
A neves művészek közreműködésével megvalósuló programok az elmúlt 18 esztendő alatt kétszáz sikeres előadással több mint hatvanezer nézőt vonzottak a Zuglói Zeneházba. Az új helyszínen, a Pesti Vigadó dísztermében februárban Mozart A varázsfuvola című operájának keresztmetszetét mutatják be, a különlegesen szerkesztett márciusi koncerten a vezénylés művészete lesz a középpontban, áprilisban pedig azt járják körül, hogy a humor és a meglepetés milyen módon jelenik meg a zenében és a táncban. A májusi záró előadáson magyar és moldvai csángó népzenében és néptáncban gyönyörködhet a közönség.
 
A sorozat gazdái Záborszky Kálmán karmester, a Zuglói Filharmónia művészeti vezetője, Liszt-díjas, érdemes művész, és Solymosi Tari Emőke Szabolcsi-díjas zenetörténész, aki egyúttal az állandó műsorvezető is. Mindketten a Magyar Művészeti Akadémia tagjai. Az előadások egyik főszereplője a Magyar Örökség díjjal is kitüntetett Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar, amelyet a vezető karmester mellett Ménesi Gergely, Horváth Gábor és vendégkarmesterek vezényelnek. A programokon kiváló szólisták lépnek fel, s a rendszeresen meghívottak közé tartoznak a nemzetközi hírű Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói és növendékei.

A 2016. tavaszi programok itt tekinthetők meg.
Letölthető műsorfüzet.
2016. január 20.  |  záborszky kálmán solymosi-tari emőke dr. pastorale