Miskolci Grafikai Triennálé ∙ 2017

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galériában 2017. május 6-án kezdődött meg a Grafikai Triennálé, mely szabadbeadásos része mellett egy kurátori válogatást is bemutat. A triennálén számos kísérőprogram, köztük Szalay Lajos-kiállítás is várja a látogatókat. A grafikai seregszemle Nagydíját megosztva ítélte oda a szakmai zsűri Varga Éva és Jónás Péter képzőművészeknek. A Magyar Művészeti Akadémia díját Mórocz István grafikusművész kapta.
A miskolci grafikai biennálék sorozata 1961-ben indult. A 2002-ben nemzetközivé bővült biennále a nemzeti anyag bemutatatásán túl nemzetközi és tematikus kiállításokkal gazdagodott. A Miskolci Grafikai Biennále képzőművészeti seregszemle az Egri Akvarell Biennále és a Salgótarjáni Rajzbiennále programjával együttműködve napjainkra háromévenkénti triennálévá alakult.
A 2017-es válogató zsűri tagjai Roskó Gábor, Gallusz Gyöngyi, Csontó Lajos, Stefanovits Péter, Szurcsik József képzőművészek voltak. A díjazottak listája és a rendezvény további hírei a Miskolci Galéria honlapján követhetők.

A grafikai kiállítások 2017. május 6. – augusztus 28. között keddtől vasárnapig 9–17 óráig látogathatók a miskolci helyszíneken.


A Triennále kiállításai és helyszínei

Miskolci Grafikai Triennále szabadbeadásos törzsanyaga
Rákóczi-ház (Rákóczi u. 2.)
Rendező: Urbán Tibor

Amygdala – Félelmetes válogatás
Rákóczi-ház (Rákóczi u. 2.)
Kurátor: Nagy T. Katalin

Födő Gábor, a 25. Miskolci Grafikai Triennále nagydíjasa önálló kiállítása
Rákóczi-ház (Rákóczi u. 2.)

A grafika funkcióváltozásai VIII.
Az áhítattól a szenzációig.
Pannonhalma grafikai kincsei
Petró-ház (Hunyadi u. 5.)
Kurátor: Petneki Áron

A Miskolci Grafikai Biennále első évtizede
Feledy-ház (Deák tér 3.)
Kurátor: Hajdú Ildikó

A grafikusképzés műhelyei
külső helyszíni projektek

2017. május 8.  |  stefanovits péter grafika szurcsik józsef