BUDAKALÁSZ MAGJA – 2018

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata BUDAKALÁSZ MAGJA – 2018" címmel nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg. Az idei kiírás tartalmi, építészeti-tájépítészeti eszközökkel megfogalmazott javaslattétel Budakalász Kálvária-domb terület hasznosítására. A korábbi évekhez hasonlóan pályázatot 40. életévüket be nem töltött, építőművész, építészmérnök, építész, belsőépítész végzettségű személyek adhatnak be. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 30.
A Budakalász Városhoz tartozó Kálvária-dombon a feledésbe merült templom alapfalait a 2011–2012-ben a település közakaratára végzett ásatás hozta felszínre. Az Árpád-kori templom újraértelmezte, egyben új, nemes fényben világította meg a település helyösszefüggéseit, helyidentitásának origója lett. Ezen új helyzet hosszútávú kezelésére, a felmerült lehetőség élhető, közösségépítő hasznosítására keres termékeny gondolatokat a pályázat kiírója.



A pályázat megtalálható a Magyar Művészeti Akadémia hivatalos honlapján (www.mma.hu) a Pályázatok menüpont alatt (http://www.mma.hu/palyazatok), ahol a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok, valamint a pályázat megalkotását segítő dokumentáció is elérhető.


 

A pályázattal kapcsolatban 2018. október 12-ig lehetett kérdéseket feltenni. Ezekre a válaszok október 19-én felkerültek honlapunkra, azt a pályázók a pályázati kiírás alatt, itt találják meg.
2018. szeptember 17.  |  pályázat