A Timár Táncegyüttes a 2018-as Pastorale egyik előadásán

Pastorale 2019

Már negyedik éve, hogy a Magyar Művészeti Akadémia székházába, a Pesti Vigadóba költözött a Zuglói Filharmónia Pastorale családi hangversenysorozata, amely ajánlója szerint „7-től 107 éves korig" várja a látogatókat. A februártól májusig tartó évadban minden évben helyet kap egy zenés színházi program (opera), két tematikus koncert, valamint egy népzenei néptánc program – mely előadások mindegyike a zenei nevelést, a zenekultúra elültetését, erősítését szolgálja, ismeretterjesztő formában. A sorozat gazdái az MMA tagjai, Záborszky Kálmán karmester és Solymosi Tari Emőke zenetörténész, állandó szerkesztő-műsorvezető, akik ezúttal is zenei csemegéket, és jó hangulatú előadásokat ígérnek a Vigadó Dísztermében.
2019. február 23. szombat 16.00 PASTORALE IV/1. VIGADÓ
2019. február 24. vasárnap 16.00 PASTORALE IV/1. VIGADÓ
Friss szelek – zene és tánc Amerikából
Főszerepben: Balog József zongoraművész
Vezényel: Ménesi Gergely

A fiatal muzsikusgeneráció egyik legragyogóbb tagja, Balog József, Liszt-díjas zongoraművész csodálatos előadópartnerével, a Párizsban élő Csordás Klára énekművésszel a XX. századi amerikai zene izgalmas világába vezeti be a közönséget, többek között George Gershwin és John Cage műveinek tolmácsolásával. A két világjáró muzsikus programját látványos balettprodukció teszi még színesebbé.


2019. március 30. szombat 16.00 PASTORALE IV/2. VIGADÓ
2019. március 31. vasárnap 16.00 PASTORALE IV/2. VIGADÓ
A bűvös szekrény
Farkas Ferenc vígoperája két felvonásban

Rendező: Horváth Zoltán
Vezényel: Horváth Gábor

A sorozat zenés színházi előadásainak sorában ezúttal egy XX. századi magyar remekműben, Farkas Ferenc A bűvös szekrény című vígoperájában gyönyörködhetünk. A sok nevetést ígérő előadás Horváth Zoltán Erkel-díjas, érdemes művész utolsó rendezése, amelynek színpadra kerülését már sajnos nem érhette meg. Az ő ötletei alapján megvalósuló produkcióval e nagy színházi rendezőre és elhivatott tanárra is emlékezünk.


2019. április 13. szombat 16.00 PASTORALE IV/3. VIGADÓ
2019. április 14. vasárnap 16.00 PASTORALE IV/3. VIGADÓ
Mester és tanítványa
Vendégeink Svájcból: Stuller Gyula és Zerkula György hegedűművészek
Vezényel: Záborszky Kálmán

Mester és tanítványa: két rendkívül sokoldalú, nagyszerű magyar művész, akik Svájcban találtak rá második hazájukra. Stuller Gyula és Zerkula György (utóbbi a legendás gyimesi prímás, Zerkula János unokája) színes, változatos műsorral bűvöli el a Pesti Vigadó közönségét.

Meghívott kamarapartnereik a legkiemelkedőbb, legelismertebb muzsikusok közé tartoznak:
Rohmann Ditta gordonkaművész és Rohmann Imre zongoraművész.


2019. május 11. szombat 16.00 PASTORALE IV/4. VIGADÓ
2019. május 12. vasárnap 16.00 PASTORALE IV/4. VIGADÓ
„Ha te húzod, én meg járom…"
Főszerepben: a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc Tanszéke
A táncokat kíséri Pálházi Bence Bandája

A Pastorale sorozatnak a kezdetektől állandó fellépői a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói. Ezúttal a Néptánc Tanszék (tanszék‑vezető: Hortobágyi Gyöngyvér) szemet vidító, szívet melengető produkciója ragadja magával a közönséget. Amellett, hogy élvezhetjük a különböző tájegységek néptáncainak és viseleteinek páratlan gazdagságát, a tanszék napi munkájáról is megtudhatunk műhelytitkokat.


További információ és jegyrendelés itt: http://zugloifilharmonia.hu/csoportok/pastorale.html