Patrónus Arts díjátadó és születésnapi köszöntők

Hegedűs Andrea és Engelmann Tamás kapta az idei Patrónus Arts díjakat a november 22-én megtartott díjátadón. Aznap hetvenedik születésnapja alkalmából Prutkay Pétert, Szemadám Györgyöt és Stefanovits Pétert is köszöntötték. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el.
A Patrónus Arts díjait ezalkalommal Császár Miklós adta át. Köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a kitüntetést biztosító alapítvány magánszemélyek kezdeményezésére azért jött létre, hogy a háttérbe szorult művészek munkáját is elismerjék. Hat kategóriában osztják ki a díjakat, ez alkalommal az iparművészek és az építészek munkáját ismerték el.
November 22, 2017

Eősze László köszöntése

Eősze László zenetudóst, zongoraművészt, a XX. századi magyar zeneműkiadás egyik legkiemelkedőbb alakját 91. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kecske utcai fórum keretében. A háznagyi teendőket ezúttal Szőnyiné Szerző Katalin látta el.

December 19, 2014

Schrammel-napló

Rendhagyó könyv bemutatója zajlott a szokásos Kecske utcai fórumon, amely során a Schrammel Imre naplójegyzeteiből szerkesztett, frissen megjelent kiadványt ajánlotta Dvorszky Hedvig művészettörténész az olvasók figyelmébe. Az esten 80. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kolozsvárott élő Almási István népzenekutató tudóst.

December 17, 2014

Portréfilm Kerényi Józsefről

Az MMA megbízásából Kerényi Józsefről készített portréfilmet tekinthettek meg a Kecske utcai fórum résztvevői, amelyet a Kossuth-díjas építész 75. születésnapja alkalmából vetítettek le. Az esten a háznagyi teendőket Ferencz István látta el.

December 5, 2014

Két film

Két kiváló alkotó emberről, Makovecz Imre építészről és Farkas Ádám szobrászról nézhettek meg a Kecske utcai fórum résztvevői egy-egy portréfilmet. A dokumentumfilmeket Makovecz Imre születésének 79. évfordulója, valamint Farkas Ádám 70. születésnapja alkalmából vetítették le.

November 27, 2014

Lujos mester filmvásznon

Kő Pál szobrászművészről készült portréfilmet nézhettek meg a Kecske utcai vitafórum résztvevői. Az est háznagya Szemadám György volt.

November 17, 2014
Lehenengoa Azkena