Díjátadások a Makovecz Szalonban


A július 4-én tartott évadzáró találkozó alkalmával átadták a Patronus Arts Díjakat.
Szemadám György elmondta, hogy a díjat magánember, Császár Miklós és felesége, Koczó Júlia hozta létre, és most adják át hatodik alkalommal.
4 / juliol / 2018

Tüske a köröm alatt

Immáron klasszikusnak is mondható magyar filmdrámát, az 1987-ben készült Tüske a köröm alatt című alkotást nézhették meg azok, akik részt vettek a Kecske utcai összejövetelen. A vetítést követően születésnapja alkalmából Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművészt, egyetemi tanárt köszöntötték az egybegyűltek.

5 / juny / 2013

Szkok Iván vehette át az idei Koller-díjat

Szkok Iván festőművész, szobrász kapta idén a Koller-díjat, amit 1996-ban Koller Györgynek, a legendás galériaalapítónak az emlékére, második felesége, Koller Edit hozott létre.

23 / maig / 2013

A fakazettás mennyezetek titkai

Bereczky Zoltán református lelkész több évtizede kutatja a Kárpát-medencei kazettás famennyezetek titkát. Tudásából egy csokorra valót átadott a Kecske utcai találkozáson is, amely során vetítettképes előadást tartott. Ezt követően 70. születésnapja alkalmából Kókay Krisztinát köszöntöttük.

15 / maig / 2013

A hazai nemzetiségi színjátszásról

Nehéz helyzetben működnek a hazánkban található nemzetiségi teátrumok – mondta a szerdai vitafórumon Gergely László rendező. A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnöke szerint ezek a színi társulatok jelentős külső támogatás nélkül, magukra hagyottan tevékenykednek.

8 / maig / 2013

Homályos tükör tisztítása

Albert Gáborral a Homályos tükör tisztítása címmel megjelent legfrissebb könyvéről – esszékötetéről – beszélgetett a legutóbbi Kecske utcai előadás keretében Dvorszky Hedvig.

25 / abril / 2013
Primer Darrer