Halmai Katalin

Hangszín a személyiség tükrében

Halmai Katalin énekművész nyitotta a nyári szünet után újra elindult Kecske utcai előadás-sorozatot. Szeptember 20-án a személyiség és a hangszín közötti összefüggésről beszélt, a háznagyi teendőket Dubrovay László, a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas zeneszerző látta el.
20 / setembre / 2017

Teveharapást púpjával

Kettős könyvbemutató volt a Kecske utcában. Esőnek a Szemadám György által írt Jelenetek egy emberkertből című kötetet méltatta Mezey Katalin, aztán a P. Szabó Ernő által írt Szépkilátó, Balatongyöröki Nyári tárlatok 2003–2014 című könyvet Szemadám György ajánlotta a hallgatóság figyelmébe. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el.

6 / novembre / 2014

Ezerarcú művésztelep

könyvbemutató


A hazai és kelet-európai formatervezők immáron klasszikusnak mondható alkotótáborának, a Zsennyei Művésztelepnek 1978-tól napjainkig ívelő időszakát feldolgozó Design 35 című könyvet mutatta be a Kecske utcai vitafórumon a mű két szerzője, Szilágyi B. András és Lelkes Péter. Az est háznagya Dvorszky Hedvig művészettörténész volt.

31 / octubre / 2014

Bánszky Pál köszöntése

Bensőséges ünnepség keretében köszöntötték a Kecske utcában megrendezett szerda esti vitafórum résztvevői Bánszky Pál művészettörténész és néprajzkutatót, 85. születésnapja alkalmából. Az esten a háznagyi teendőket Juhász Judit látta el.

31 / octubre / 2014

Kalász Márton köszöntése

A nyolcvanéves Kalász Márton születésnapi köszöntésére került sor a Kecske utcában, noha a költő váratlan megbetegedés miatt távol volt. Az est kiegészült a Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának bemutatásával.

17 / octubre / 2014

Végtelen keresésben

Jakobovits Márta köszöntése

Barátok, pályatársak, szakmabeliek azért gyűltek össze október 1-jén a Kecske utcában, hogy megünnepeljék Jakobovits Márta keramikusművész hetvenedik születésnapját.

2 / octubre / 2014
Primer Darrer