2018.01.10 Vörös Győző előadása

Vörös Győző ókorkutató tartott lenyűgöző és tanulságokban bővelkedő előadást a Kecske utcában január 10-én. A nemzetközi hírű tudós utoljára két éve beszélt a Holt-tenger melletti heródesi királyi palota feltárásának szenzációs eredményeiről, ezt megelőzően pedig szintén két évvel korábban tartott díszelőadást az MMA első közgyűlésén a Vigadóban.
Сряда, 2018, Януари 10

Sok itt a baj, Uram! – Albert Gábor könyvének bemutatója

Albert Gábor legfrissebb könyve egy nagyszerű író kötete. Címe egy földi, evilági gondolatot takar, amelyre a könyv utolsó sorai adják meg a választ, hiszen csakis az erkölcsi értékek tudják felemelni a társadalmat – mondta a szokásos szerdai Kecske utcai fórum keretében Ferencz István, aki Albert Gábor „Sok itt a baj, Uram, mindenben, nagyon is sok" című könyvét mutatta be.

Сряда, 2012, Декември 5

Idill és elégia Berki Viola művészetében

Berki Viola méltatlanul háttérbe szorult, pedig a magyar képzőművészet egyik jelentős személyisége – mondta Szűcs Károly művészettörténész, a szokásos szerdai Kecske utcai előadássorozat alkalmából. Ez alkalomból a háznagyi teendőket Keserü Katalin látta el. 

Сряда, 2012, Ноември 21

A gyűjtőúttól az alkotásig, az alkotástól Európáig

Hosszú és rögös út vezetett az erdélyi Nagyenyedtől a Magyar Köztársaság aranykoszorúval díszített Csillagrendjéig és a Kossuth-díjig. Mindebből a hosszú életútból kapott ízelítőt az, aki a Kecske utcai, hagyományos szerdai előadássorozat keretében meghallgatta Novák Ferenc koreográfust, aki filmbetétekkel illusztrált előadásában a 20. század második felének magyar tánctörténelméből tárt fel néhány szeletet.

Сряда, 2012, Ноември 14

Négy nap, és ami előtte volt – Devecser tragédiája és újjáépítése

Négy nap emlékezés című dokumentumfilmjét vetítette le Gulyás János 2012. november 7-én a Kecske utcai előadássorozat keretében, amely során 75. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kossuth-díjas Csete Györgyöt, a hazai organikus építészet – Makovecz Imre mellett – legnagyobb hatású alkotóját.

Сряда, 2012, Ноември 7

A nép megőrizte az imát, s az ima megőrizte a népet – Erdélyi Zsuzsanna köszöntése

Erdélyi Zsuzsannának, az archaikus imádság-irodalom hazai szaktekintélyének …Századokon át paptalanúl… címmel napvilágot látott könyvét mutatta be Keresztesné Várhelyi Ilona művészettörténész a Kecske utcában szerda esténként megrendezésre kerülő előadássorozat keretében 2012. október 31-én.

Вторник, 2012, Октомври 30
Първи Последно