Együttműködés a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU) között

2017. március 22-én együttműködési megállapodást írt alá a Pesti Vigadóban a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU). Az MMA elnöke, professor emeritus Fekete György meghívására ebből az alkalomból Budapestre érkezett Tadej Bajd professzor, a SAZU elnöke. Az együttműködés aláírásakor jelen volt Ksenija Škrilec, a Szlovén Köztársaság Budapestre akkreditált nagykövete, dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, Kiss B. Atilla, az MMA Határon Túli Bizottság elnöke és dr. Boros Miklós, a KKM Közép-Európa Főosztály főosztályvezetője.
2017. március 22.

A magyar animáció Moszkvában

Magyar Animáció 100 kiállítás Moszkvában a HUNimation Animációs Filmfesztivál keretében

December 5-én a Balassi Intézet moszkvai Magyar Kulturális Intézet főszervezésében HUNimatiton címmel magyar animációs filmfesztivál kerül megrendezésre Moszkvában az ART-PLAY kortárs design központban, amelyen az elmúlt évek legfrissebb és legsikeresebb magyar animációs filmjeit (Symphony No. 42; Backpack; Mező u. 1.; Frusztráció; Ron; Rabbit and deer; Fox; How The World Began; Fly me to the moon) láthatja az orosz közönség.

2015. december 2.

Krakkói látogatás

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke és főtitkára november 23–25. között látogatást tett Krakkóban, amelynek elsődleges célja a lengyel partnerintézményekkel történő kapcsolatfelvétel volt.

2015. november 30.

Utolsó útjára kísérték Kobzos Kiss Tamást

Utolsó útjára kísérték Kobzos Kiss Tamás énekes és hangszeres előadóművészt, zenetanárt, az Óbudai Népzenei Iskola egykori igazgatóját, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagját pénteken a budapesti Farkasréti temetőben. A november 8-án, élete 66. évében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zenésztől, előadóművésztől, zenepedagógustól családja mellett számos tisztelője, tanítványa, barátja vett végső búcsút.

2015. november 30.

A „Zebegény, Képzőművészeti alkotóház 2015" pályázat eredményhirdetése

Tisztelettel hívjuk és várjuk Önt a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „Zebegény, Képzőművészeti alkotóház 2015" pályázat eredményhirdetésére 2015. december 1-jén (kedd) 16 órakor a Magyar Építőművészek Szövetsége székházába (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.).

2015. november 24.
Első Utolsó
// ]]>