Együttműködés a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU) között

2017. március 22-én együttműködési megállapodást írt alá a Pesti Vigadóban a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU). Az MMA elnöke, professor emeritus Fekete György meghívására ebből az alkalomból Budapestre érkezett Tadej Bajd professzor, a SAZU elnöke. Az együttműködés aláírásakor jelen volt Ksenija Škrilec, a Szlovén Köztársaság Budapestre akkreditált nagykövete, dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, Kiss B. Atilla, az MMA Határon Túli Bizottság elnöke és dr. Boros Miklós, a KKM Közép-Európa Főosztály főosztályvezetője.
2017. március 22.

Elhunyt Marosi Barna író

Életének 85. évében, december 21-én elhunyt Marosi Barna marosvásárhelyi író, újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

2015. december 23.

Véget ért az I. Bartók Béla Komolyzenei Tehetségkutató Kárpátalján

Átadták az elismeréseket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szervezésében megvalósuló I. Bartók Béla Komolyzenei Tehetségkutató Verseny döntőjén, december 12-én, Ungváron, a Kárpátaljai Megyei Filharmónia koncerttermében. A Magyarország Kormánya, a Bethlen Gábor Alap és a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott, kárpátaljai iskolásoknak meghirdetett komolyzenei vetélkedőről Kocsár Balázs karmestert, a zsűri elnökét kérdeztük.

2015. december 14.

Elhunyt Tiszavári Ferencné

Elhunyt Tiszavári Ferencné Eszter, a Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának osztályvezetője, az MMA Könyvtár vezetője.

2015. december 14.

Veszprémiek nyerték a Pesti Vigadó kultúrtörténeti versenyét

Végéhez ért december 4-én a Tündérpalota a Duna partján Pesti Vigadó 150 című középiskolásoknak szóló kétfordulós kultúrtörténeti csapatverseny, a döntőben tíz csapat vetélkedhetett a fődíjért.

2015. december 10.
Első Utolsó
// ]]>