Együttműködés a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU) között

2017. március 22-én együttműködési megállapodást írt alá a Pesti Vigadóban a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia (SAZU). Az MMA elnöke, professor emeritus Fekete György meghívására ebből az alkalomból Budapestre érkezett Tadej Bajd professzor, a SAZU elnöke. Az együttműködés aláírásakor jelen volt Ksenija Škrilec, a Szlovén Köztársaság Budapestre akkreditált nagykövete, dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, Kiss B. Atilla, az MMA Határon Túli Bizottság elnöke és dr. Boros Miklós, a KKM Közép-Európa Főosztály főosztályvezetője.
2017. március 22.

Az amerikai kultúrattasé az MMA-nál

Christopher Machin, az Amerikai Egyesült Államok (USA) budapesti Nagykövetségének kulturális attaséja 2016. január 21-én bemutatkozó látogatásra érkezett dr. Kucsera Tamás Gergelyhez, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkárához. A találkozót az amerikai fél azért indítványozta, hogy közelebbről megismerje a köztestület működését.

2016. január 22.

Nemzeti kultúra – konferencia az Országházban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága „Nemzeti kultúra – társadalom, gazdaság, jólét" címmel szakmai konferenciát tartott január 12-én az Országház felsőházi termében, melyen részt vett többek között Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, valamint Hámori József agykutató, volt kulturális miniszter.

2016. január 13.

Elhunyt Zsigmond Vilmos

Január 1-jén, életének 86. évében elhunyt Zsigmond Vilmos, a kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alkotója, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

2016. január 4.

Elhunyt Marosi Barna író

Életének 85. évében, december 21-én elhunyt Marosi Barna marosvásárhelyi író, újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

2015. december 23.
Első Utolsó
// ]]>