Marton Éva, Fekete György

Fekete György a IV. Zalaegerszegi Szalon megnyitóján

Marton Éva mesterszakos növendékeinek sikere az opera és operett gálaesten

Zalaegerszegen a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepség keretében a IV. Zalaegerszegi Szalon megnyitójára, illetve opera és operett gálaestre került sor. Mind a két eseményen megjelent Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. A gálaesten Marton Éva operaénekes, a Nemzet Művésze négy mesterszakos növendéke közreműködött.
A megyeszékhelyi képző- és iparművészek számára kétévente meghirdetett tárlatra 17 alkotó nyújtott be pályamunkát. A műveket Wehner Tibor művészettörténész, Tóth Csaba festőművész, és dr. Kostyál László művészettörténész zsűrizte, ők döntöttek a 100 ezer forintos díj odaítéléséről.
Este ünnepi opera és operett gálaestet rendeztek, ahol Sándor János vezényletével koncertet adott a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar. A műsorban közreműködött Marton Éva operaénekes, a Nemzet Művésze négy mesterszakos növendéke: Erdős Attila, Horti Lilla, Szahakyan Luszine, Zuo You. Marton Éva utólag elmondta, hogy mind a négy növendéke az operaszak hallgatója, fellépésüket pedig így összegezte: „hatalmas sikerük volt, nagyon büszke vagyok rájuk".
A gálaesten ünnepi beszédet mondott Török Zoltán református lelkész.

Fotó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
2016. január 24.  |  fekete györgy marton éva