Díjátadások a Makovecz Szalonban


A július 4-én tartott évadzáró találkozó alkalmával átadták a Patronus Arts Díjakat.
Szemadám György elmondta, hogy a díjat magánember, Császár Miklós és felesége, Koczó Júlia hozta létre, és most adják át hatodik alkalommal.
04 يوليو, 2018

Benkő Imre és Haris László 75. születésnapi köszöntése

Február 14-én Benkő Imre és Haris László születésnapi köszöntésére került sor. Benkő Imre, akit „a való világ vizuális értelmezése, az ember és környezetének sajátos dokumentatív ábrázolása érdekli", 1943. február 17-én született Kispesten, számos kitüntetés, így például az érdemes művész, a kiváló művész és a Prima Primissima díj birtokosa. Haris László, aki azt vallja, hogy „az útkeresésnek nincs végállomása", 1943. február 9-én született Budapesten, és többek között a Balogh Rudolf-díj, a Demeter-díj és a Prima díj birtokosa. Mindketten az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának a tagjai.

14 فبراير, 2018

Muradin Jenő előadása: Rudolf trónörökös udvari festője

Murádin Jenő művészettörténész tartott vetítettképes előadást február 7-én Melka Vincéről (1834–1911), aki Rudolf trónörökös udvari festője volt. Murádin Jenő 2011 óta az MMA rendes tagja, Kolozsváron él, és tavaly novemberben töltötte be 80. életévét, így ez alkalommal születésnapi köszöntésre is sor került. Az esten részt vett Szabó Marianne iparművész, textilművész, Makovecz Imre özvegye, Marinovich Endre, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgató-helyettese és felesége, Katalin asszony, Szemadám György festő, író, az MMA elnökségi tagja és Stefanovits Péter, a képzőművészeti tagozat vezetője is.

07 فبراير, 2018

Váltóáram: Szöllősi Mátyás költő estje

Január 31-én Botvay Károly gordonkaművész születésnapi köszöntése betegség miatt elmaradt, így Szöllősi Mátyás fiatal író, költő, drámaíró és fotóművész estjére került sort, aki az MMA külsős munkatársaként is dolgozik. Az alkotóval Borbély László író, az MMA sajtóosztályának munkatársa beszélgetett.

31 يناير, 2018

Tóth Tibor Pál köszöntése

Az Akadémiai Szalon rendezvénysorozat keretében a 75 esztendős Tóth Tibor Pál belsőépítész és bútoripari formatervező köszöntésére került sor január 24-én a Kecske utcában. Az ünnepeltet barátja és tisztelője, Szenes István belsőépítész méltatta.

24 يناير, 2018

Marosi Miklós és Dobó János 75 éves

Január 17-én a jelenkori építőművészet két nagyszerű képviselőjének, Marosi Miklósnak és Dobó Jánosnak a születésnapi köszöntésére került sor. Mindketten napra pontosan 1942. december 16-án születtek, és régi barátok. Az eseményre olyan sokan jöttek el a „Makovecz-szentélybe" az MMA építőművészeti tagozatából is, hogy szinte tagozati ülésnek is lehetett tekinteni az estet. Jelen volt az MMA tiszteletbeli elnöke, Fekete György és jelenlegi elnöke, Vashegyi György is. A háznagy Ferencz István volt, a két ünnepeltet pedig Skardelli György faggatta pályájáról és építőművészeti felfogásáról.

17 يناير, 2018
الأول آخر