Bakó Zsuzsanna

Munkácsy Mihály „misztikus realizmusa"

Március 28-án a Makovecz Szalonban Olasz Ferencnek a Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájáról szóló filmjének bemutató vetítésére került sor, utána pedig Bakó Zsuzsanna, a Nemzeti Galéria Festészeti Osztályának vezetője beszélt a híres trilógiáról. A trilógia a következő festményekből áll: Krisztus Pilátus előtt (1881), Ecce Homo (1896), Golgota (1884). A festmények születésüket tekintve nem időrendben követik egymást, hiszen az utolsóként megfestett Ecce Homo a második a szenvedéstörténet rendjében, és csak utána következik a Golgota.
28 مارس, 2018

Újra Sír az út előttem

Második alkalommal is „sírt az út" a Kecske utcában, mert a szokásos szerda esti előadássorozat keretében Sára Sándor bukovinai székelyek kálváriáját bemutató filmeposzának következő részét nézhették meg az érdeklődők. A háznagyi teendőket ezúttal maga a mester, Sára Sándor látta el.

30 يناير, 2013

Az ócsai bérlakásprogramról a Kecske utcában

A hitelválságba került alsó-középosztálybéli családok számára épülnek az ócsai szociális bérlakásprogram keretében létesítendő hajlékok – ismertette a Kecske utcai vitafórum legutóbbi előadásán Horváth Zoltán, Ócsa város főépítésze. Az építkezést bemutató, diaképekkel bőven illusztrált előadáson a háznagy Turi Attila Ybl-díjas építész volt.

23 يناير, 2013

Régi értékek és eredeti ötletek

Néhány „stratégiai pontot" vissza kellene foglalni Budapesten, hogy a város méltó kiállítási terekkel bővüljön – mondta a szokásos szerda esti vitafórumok legutóbbi (2013. 01. 16.) előadásán Bugár-Mészáros Károly, a Magyar Építészeti Múzeum igazgatója. 

17 يناير, 2013

A zarándok fényképész Atlantisza

Móser Zoltánt zarándok fényképésznek tartom, aki már több kötetben is beszélt a magyar kultúra elsüllyedt Atlantiszáról – mondta a Kecske utcában szerdánként megtartandó vitafórum-sorozat idei évadnyitó (2013. 01. 09.) előadásán Zelnik József, aki a háznagyi teendőket látta el. 

10 يناير, 2013

A nagy tölgy árnyékában

A Kecske utcában szerdánként megtartott előadássorozat eheti (2012. december 19.) vendége Nagy Franciska volt, akivel Vathy Zsuzsa beszélgetett. A háznagyi teendőket Kobzos Kiss Tamás látta el, aki az Óbudai Népzene Iskola két fiatal tehetségét, Holló Noémit és Pataki Bátort hozta magával. Előbbi moldvai csángó nótákat énekelt, utóbbi pedig magyar-tekerőn kísérte az előadást.

19 ديسمبر, 2012
الأول آخر