Patrónus Arts díjátadó és születésnapi köszöntők

Hegedűs Andrea és Engelmann Tamás kapta az idei Patrónus Arts díjakat a november 22-én megtartott díjátadón. Aznap hetvenedik születésnapja alkalmából Prutkay Pétert, Szemadám Györgyöt és Stefanovits Pétert is köszöntötték. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el.
A Patrónus Arts díjait ezalkalommal Császár Miklós adta át. Köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a kitüntetést biztosító alapítvány magánszemélyek kezdeményezésére azért jött létre, hogy a háttérbe szorult művészek munkáját is elismerjék. Hat kategóriában osztják ki a díjakat, ez alkalommal az iparművészek és az építészek munkáját ismerték el.
22 نوفمبر, 2017

Teveharapást púpjával

Kettős könyvbemutató volt a Kecske utcában. Esőnek a Szemadám György által írt Jelenetek egy emberkertből című kötetet méltatta Mezey Katalin, aztán a P. Szabó Ernő által írt Szépkilátó, Balatongyöröki Nyári tárlatok 2003–2014 című könyvet Szemadám György ajánlotta a hallgatóság figyelmébe. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el.

06 نوفمبر, 2014

Ezerarcú művésztelep

könyvbemutató


A hazai és kelet-európai formatervezők immáron klasszikusnak mondható alkotótáborának, a Zsennyei Művésztelepnek 1978-tól napjainkig ívelő időszakát feldolgozó Design 35 című könyvet mutatta be a Kecske utcai vitafórumon a mű két szerzője, Szilágyi B. András és Lelkes Péter. Az est háznagya Dvorszky Hedvig művészettörténész volt.

31 أكتوبر, 2014

Bánszky Pál köszöntése

Bensőséges ünnepség keretében köszöntötték a Kecske utcában megrendezett szerda esti vitafórum résztvevői Bánszky Pál művészettörténész és néprajzkutatót, 85. születésnapja alkalmából. Az esten a háznagyi teendőket Juhász Judit látta el.

31 أكتوبر, 2014

Kalász Márton köszöntése

A nyolcvanéves Kalász Márton születésnapi köszöntésére került sor a Kecske utcában, noha a költő váratlan megbetegedés miatt távol volt. Az est kiegészült a Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának bemutatásával.

17 أكتوبر, 2014

Végtelen keresésben

Jakobovits Márta köszöntése

Barátok, pályatársak, szakmabeliek azért gyűltek össze október 1-jén a Kecske utcában, hogy megünnepeljék Jakobovits Márta keramikusművész hetvenedik születésnapját.

02 أكتوبر, 2014
الأول آخر