Díjátadások a Makovecz Szalonban


A július 4-én tartott évadzáró találkozó alkalmával átadták a Patronus Arts Díjakat.
Szemadám György elmondta, hogy a díjat magánember, Császár Miklós és felesége, Koczó Júlia hozta létre, és most adják át hatodik alkalommal.
2018. július 4.

Váltóáram: Szöllősi Mátyás költő estje

Január 31-én Botvay Károly gordonkaművész születésnapi köszöntése betegség miatt elmaradt, így Szöllősi Mátyás fiatal író, költő, drámaíró és fotóművész estjére került sort, aki az MMA külsős munkatársaként is dolgozik. Az alkotóval Borbély László író, az MMA sajtóosztályának munkatársa beszélgetett.

2018. január 31.

Tóth Tibor Pál köszöntése

Az Akadémiai Szalon rendezvénysorozat keretében a 75 esztendős Tóth Tibor Pál belsőépítész és bútoripari formatervező köszöntésére került sor január 24-én a Kecske utcában. Az ünnepeltet barátja és tisztelője, Szenes István belsőépítész méltatta.

2018. január 24.

Marosi Miklós és Dobó János 75 éves

Január 17-én a jelenkori építőművészet két nagyszerű képviselőjének, Marosi Miklósnak és Dobó Jánosnak a születésnapi köszöntésére került sor. Mindketten napra pontosan 1942. december 16-án születtek, és régi barátok. Az eseményre olyan sokan jöttek el a „Makovecz-szentélybe" az MMA építőművészeti tagozatából is, hogy szinte tagozati ülésnek is lehetett tekinteni az estet. Jelen volt az MMA tiszteletbeli elnöke, Fekete György és jelenlegi elnöke, Vashegyi György is. A háznagy Ferencz István volt, a két ünnepeltet pedig Skardelli György faggatta pályájáról és építőművészeti felfogásáról.

2018. január 17.

Vörös Győző előadása

Vörös Győző ókorkutató tartott lenyűgöző és tanulságokban bővelkedő előadást a Kecske utcában január 10-én. A nemzetközi hírű tudós utoljára két éve beszélt a Holt-tenger melletti heródesi királyi palota feltárásának szenzációs eredményeiről, ezt megelőzően pedig szintén két évvel korábban tartott díszelőadást az MMA első közgyűlésén a Vigadóban.

2018. január 10.

Adventi est ifjú regősökkel

December 20-án került sor a Makovecz Szalon törzsközönségének hagyományos karácsonyi ünnepségére. Az adventi esten a közönség előbb Olasz Ferenc filmrendező alkotásaiból láthatott válogatást.

2017. december 20.
Első Utolsó