A legjobb magyar dokumentumfilmek az MMA filmklubjában

2017. szeptembertől folytatódik a Magyar Művészeti Akadémia 100 magyar dokumentumfilm (1936–2013) sorozata a Premier Kultcaféban (az egykori Vörösmarty moziban), ahol az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata által – a magyar dokumentumfilm történetének kiemelkedő alkotásaiból – összeállított válogatást vetítenek három tematikus blokkban: Költészet és valóságMűvészet és hatalom; „Szép új világ".

2017. augusztus 25.

100 magyar dokumentumfilm – Dárday István, Vitézy László: Fogadalomtétel, tagfelvétel

Fogadalomtétel
 
Dokumentumfilm egy kerületi KISZ fogadalomtételről, és arról a vitáról, amelyet az új KISZ tagok folytatnak a KISZ-be való belépés formájáról, a KISZ jelentőségéről és szerepéről.

2015. május 19.

100 magyar dokumentumfilm – Gazdag Gyula, Ember Judit: A határozat

A film a tsz-demokrácia kérdésével foglalkozik egy olyan esetet vizsgálva, amelyben a tagság véleménye ellenszegül az elnök leváltására hozott járási határozatnak.

2015. május 18.

100 magyar dokumentumfilm – Szalai Györgyi: Egy egyedi eset természetrajza

Dokumentumfilm a Jutalomutazás című játékfilm eredeti szereplőinek életéről, életkörülményeiről, amely egy társadalmi réteg életének keresztmetszete is egyben.

2015. május 5.

100 magyar dokumentumfilm – Dárday István, Mihályfy László, Szalai Györgyi, Vitézy László, Wilt Pál: Nyugodtan meghalni

A szociológiai pontossággal készült filmsorozat első része emberi mélységek feltárásával mutatja be egy ötven év körül pedagógus-házaspár életének minden rétegét, akiknek öt gyerekéből négy szintén a pedagóguspályát választotta. 

2015. április 24.
Utolsó