100 magyar dokumentumfilm – Dárday István, Vitézy László: Fogadalomtétel, tagfelvétel

Fogadalomtétel
 
Dokumentumfilm egy kerületi KISZ fogadalomtételről, és arról a vitáról, amelyet az új KISZ tagok folytatnak a KISZ-be való belépés formájáról, a KISZ jelentőségéről és szerepéről.

2015. május 19.

100 magyar dokumentumfilm – Gazdag Gyula, Ember Judit: A határozat

A film a tsz-demokrácia kérdésével foglalkozik egy olyan esetet vizsgálva, amelyben a tagság véleménye ellenszegül az elnök leváltására hozott járási határozatnak.

2015. május 18.

100 magyar dokumentumfilm – Szalai Györgyi: Egy egyedi eset természetrajza

Dokumentumfilm a Jutalomutazás című játékfilm eredeti szereplőinek életéről, életkörülményeiről, amely egy társadalmi réteg életének keresztmetszete is egyben.

2015. május 5.

100 magyar dokumentumfilm – Dárday István, Mihályfy László, Szalai Györgyi, Vitézy László, Wilt Pál: Nyugodtan meghalni

A szociológiai pontossággal készült filmsorozat első része emberi mélységek feltárásával mutatja be egy ötven év körül pedagógus-házaspár életének minden rétegét, akiknek öt gyerekéből négy szintén a pedagóguspályát választotta. 

2015. április 24.

100 magyar dokumentumfilm – Fehér György, Bódy Gábor, Dárday István, Jeles András, Tarr Béla, Wilt Pál: Hat bagatell

A Fehér György nevéhez kötődő, 1989-ben készült „szkeccsfilm" a később nemzetközi hírűvé vált „Budapesti Iskola" előképeiből, a '70-es évek magyar valóságát szokatlan éleslátással, érzelem-gazdag őszinteséggel dokumentáló főiskolás vizsgafilmekből mutat meg hat emlékezetes darabot.

2015. április 24.
Utolsó